Večeras su maturanti JU Gimanzija Živinice organizovali svoje matursko veče, koje je započelo okupljanjem u učionicama i razgovorom sa razrednim starješinama, nakon čega se povorka sada već bivših srednjoškolaca uputila ulicama grada, uz pratnju Duvačkog orkestra Konjuh.

Direktor Gmnazije Tihomir Vasić ističe da je ova generacija bila veoma uspješna:

“Večeras ispraćamo naše maturante, s kojim se rastajemo u lijepom raspoloženju. Imali smo 6 završnih odjeljenja sa ukupno 154 učenika. Od tog broja maturanata čak ih je 48 tazred završilo odličnim uspjehom.Želim im da i u nastavku svog školovanja postižu slične rezultate kao kod nas i da će sigurno stići do svog cilja, što im ja od srca želim”.

I školski pedagog Mirjana Krešić hvali svoje maturante:

“Zaista smo prezadovoljni njihovim uspjesima, jer su osm veom dobrih ocjena imali usjeha i na takmičenjima iz nastavnih predmeta, čak i na državnim prvenstvima su imali zapažene rezultate”.

Maturanti su specijalno lijepo uređeni za svoje posljednje srednjoškolsko druženje, pa smo neke od njih upitali kuda dalje? Senida Đihanović, Alma Džinić, Midheta Đihanović i Alma Džinić još ne znaju na koji će fakultet, ali Jasmina Zenunović i Ajla Ćasurović znaju!

“Želja mi je da upišem Poljoprivredni fakultet u Sarajevu i da postanem agronom, pošto mislim da je to za mene najbolji izbor i da mogu dobiti zaposlenje, ako ne u nekoj firmi mogu i sama tada osnovati nešto iz oblasti agrara”, kaže Jasmina Zenunović.

Ajla Ćasurović je odlučila da ode među famraceute:

“Dugo sam razmišljala kuda dalje? Dvoumila sam se između veterine i farmacije, pa je na kraju prevagnulo ovo posljednje i mislim da ću imati uspjeha u toj djelatnosti”.

I tako još večeras -lijepa zabava je u toku, a poslije će doći vrijeme da se i ostali, koji su još neodlučni, opredjele na koju će stranu!?/Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: