Danas je bilo svečano u živiničkim školama, koje slave 9.maj Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i taj datum su preuzeli kao svoj dan škola. Tako je danas bilo i u JU Gimnaziji, koja postiže zapažene rezultate u odgojno-obrazovnom radu sa mladima.

Gimnazija je danas proslavila svoj 51.rođendan i to je bila prilika da, nakon pozdravnih riječi gostima i domaćinima, direktor Tihomir Vasić kaže nešto više o postignutim rezultatima:

“Poznato je da smo nove prostorije Gimnazije dobili 2010.godine, koje su poboljšale uslove rada, ali još uvijek nismo u punim kapacitetima. U saradnji sa roditeljima i poduzetnicima počeli smo realizovati projekte na stvaranju još boljih uslova rada, nabavljamo namještaj i adaptiramo prostorije prema potrebama savremenog izvođenjua nastave. Zahvaljujući veoma dobrom odzivu poduzetnika gotovo sve učionice smo pretvorili u multimedijalne. Mi smo u protekloj školskoj godini, prema rezultatima vrednovanja rada škokola od strane Pedagoškog zavoda TK, osvojili 3.mjesto u konkurenciji gimnazija TK, dok smo prema rezultatima u učenju i vladanju na prvom mjestu. Naši učenici su ove godine postigli veoma dobre rezultate na raznim takmičenjima i stigli su do najboljih u BiH iz pojedinih nastavnih predmeta, te koristim ovu priliku da im još jednom čestitam na tim velikim uspjesima”.

Najboljim učenicima koji su postigli zapažene rezultate na općinskim, kantonalnim, federalnim i državnom takmičenju uručena su priznanja. Takođe, priznanja su uručena i njihovim mentorima-profesorima!Na osnovu Odluke Nastavničkog vijeća JU Gimnazije nagrađeni su dugogodišnji profesori škole: Zuhra Avdić, Muhidin Šišić i Tihomir Vasić.

Za najboljeg učenika prvog razreda proglašena je Azra Muratović, drugog Lejla Mulavdić, trećeg Naida Nuhanović i četvrtog razreda Ajla Ćasurović.

Za učenicu generacije školske 2014/15 godine u JU Gimnaziji proglašena je Amina Aljić, koja je nagrađena prigodnim poklonima od svoje škole, općinskog načelnika Asima Aljića i PK Dubrave.

U kulturno zabavnom dijelu programa nastupio je hor, dramska sekcija, predstavio se i školski bend, folkrorna i druge sekcije./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: