U svim do sada posjećenim osnovnim školama u zadnjih mjesec dana, posabno smo oduševljeni spremnošću “maturantima” iz OŠ Banovića koji trebaju da se odluče kuda poslije osnovne škole. Nadamo se da smo i mi iz JU Gimnazije Živinice doprinijeli kvalitetnom izboru daljnjeg srednjoškolskog obrazovanja.

Uspjeli smo na krajnje profesionalni način približiti učenicima završnih razreda osnovne škole iz Banovića, našim prvim susjedima, najdelikatniji izbor u njihovom životu, a to je srednja škola. U tome smo posebno uspjeli preko naših gimnazijalaca koji su upravo iz Banovića krenuli na školovanje u živiničku Gimnaziju.

Rečeno im je zbog čega bi se trebali odlučiti za Gimnaziju Živinice. Svakako i u ovoj osnovnoj školi, kao i u drugim u kojima smo bili, radi se kvalitetno na profesionalnoj orijentaciji, u čemu se posebno ističu razredne stariješine devetih razreda, kao direktor i pedagog škole.

Na početku su bila zabrinuta mlada lica, ali kroz relaksirajući dijalog vidjeli smo dosta nasmijanih lica, koja su zadovoljna sa našim dolaskom i našom prezentacijom. Kaže se “ljudi su vam zahvalni i na malo iskrene pažnje”, a mi smo se u to uvjerili sa “maturantima” iz OŠ Banovića.

Na kraju druženja pozvani su da posjete OTVORENA VRATA GIMNAZIJE, manifestaciju koja će se održati 6. maja, u vremenu od 11,30 do 13,30 sati, u prostorijama Gimnazije Živinice, gdje ćemo se ponovo družiti sa učenicima, koji nam taj dan dođu. Dobro došli…/Press JU Gimnazija Živinice/

Vaš komentar na članak: