Danas je 9.maj, Dan pobjede u Drugom svjetskom ratu, pa taj veliki dan pobjede nad fašizmom javne ustanove obilježavaju i kao svoj dan! Tako je danas bilo svečano u JU Gimnazija, koja je organizovala prigodan kulturno-zabavni program.

Direktor Gimnazije Tihomir Vasić je podsjetio da ova odgojno obrazovna ustanova ujedno obilježava i svoj 52.rođendan:

“Svake godine naša JU Gimnazija postiže sve bolje rezultate u odgojno obrazovnom radu sa mladima, pa smo u protekloj školskoj godini zauzeli 3.mjesto na vrednovanju rada gimnazija u Tuzlanskom kantonu, a po učenju i vladanju smo na 1.mjestu. U saradnji sa općinom Živinice, roditeljima i poduzetnicima uspješno smo realizovali projekte opremanja učioničkog prostora, te nabavku računarske opremu, tako da smo uspjeli obnoviti 80 odsto školskog prostora. Obnovljena je i sala za tjelesni odgoj, te amfiteatar. Sa MSŠ bili smo suorganizator 8.Festivala rada srednjoškolaca BiH.Na školskim takmičenjima naši učenici postigli su zavidne rezultate, kako iz nastavnih predmeta, tako i vannastavnih aktivnosti”, rekao je Vasić.

Svečanost u povodu Dana škole JU Gimnazija bila je prilika da se dodjele pohvale istaknutim učenicima i zaposlenicia za postignute rezultate, te zahvalnice organizacijama i pojedincima za uspejšnu saradnju u realizaciji programskih zadataka škole.

Najboljim učenicima koji su postigli zapažene rezultate na općinskim, kantonalnim, federalnim i državnom takmičenju uručena su priznanja. Takođe, priznanja su uručena i njihovim mentorima-profesorima.

Za najboljeg učenika prvog razreda proglašen je Adi Glavinić, drugog Dario Kulić, trećeg Lejla Mulavdić i četvrtog razreda Ibrahim Mujičić.

Za učenicu generacije školske 2015/16. godine u JU Gimnaziji proglašena je Naida Nuhanović, koja je nagrađena prigodnim poklonima od svoje škole, općinskog načelnika Asima Aljića, te predsatvnika PK Dubrave i RMU Đurđevik.

U kulturno zabavnom dijelu programa nastupile su školske sekcije iz djelatnosti kulturnog stvaralaštva./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: