Javna ustanova Prva osnovna škola Živinice danas je svečanom akademijom obilježila 21.maj- Dan škole. Svečanost je počela državnom himnom i himnom Prve osnovne škole. Ova odgojno obrazovna ustanova je najstarija osmorazredna škola na općini.

Na današnjoj svečanoj akademiji direktor Prve osnovne škole Omer Ramić je čestitao učenicima i nastavnom osoblju, kao i roditeljima njihov zajednički veliki praznik-Dan škole. Podsjetio je na velike uspjehe koji se postižu tokom tekuće školske godine:

“Naši učenici nastavljaju postizati zapažene rezultate, što nas svrstava među najbolje škole u Bosni i Hercegovini.Tokom tekuće školske godine naši učenici su od lokalnog nivoa do državnih takmičenja, imaju na desetine osvojenih prvih mjesta iz raznih nastavnih predmeta i drugih oblika učeničkog stvaralaštva. Imali smo više manifestacija u povodu Dana škole, a juče smo na svečanj sjednici Nastavničkog vijeća proglasili najbolje učenike i učenika generacije, kojima ćemo priznanja dodjeliti na današnjoj svečanosti”, rekao je direktor Ramić.

Dio velikog stvaralaštva danas su pokazali učenici Prve osnovne škole, od najmađih do najstarijih. Igralo se, pjevalo, imaju vlastiti hor i orkestar, pojavili su se moderni plesači i mladi glumci.

Čestitke ispred općine Živinice osoblju i učenicima škole uputio je Said Čerkezović.

Svečano je ispraćena u mirovinu Aida Vrtagić-do nedavno šef finansijske službe, koja je ispraćena velikim HVALA za sve što je učinila tokom niza godina svog rada.Pedagog Mirsad Džuzdanović je uručio prigodne poklone najboljim učenicima, koji su od prvog do devetog razreda imali sve petice iz nastavnih predmeta i takođe vladanja, a proglašeni su i učenici generacije za svaki razred posebno.

Za prvi razred najbolja je Hana Bosankić Ic, drugog Hamza Avdić II-a, trećeg Ernad Musić IIIc, četvrtog Lejla Beširović IVd, petog Muhamed Duraković Vc, šestog Dino Suljić VIb, sedmog Tarik Čerkezović VIIb, osmog Enes Brčaninović VIIIa i devetog razreda najbolji je bio učenik Andrej Markovinović IXa.

Učenica generacije Agić Azra Fazila

Koliko je bila jaka konkurencija među najboljim učenicima najbolje potvrđuje podatak da je od devet prošlogodišnjih najbolji, samo njih dvoje ovjerilo uspjeh. To su Tarik Čerkezović koji je bio najbolji i u šestom razredu, kao i Azra Agić-Fazila, koja je bila najbolja od osmih razreda.

Za učenicu generacije proglašena je Agić Azra Fazila iz IX-d, koja se zahvalila na proglašenju za učenika generacije:

“Hvala mojim roditeljima i nastavnom osoblju, ali i drugovima iz razreda. Hvala mojoj prvoj učiteljici Selmi ALijević, nastavniku matematike Rasimu Mešanoviću i razrednici Saneli Selimović, koji su mi mnogo pomogli u mom školskom napredovanju i što su uvijek bili uz mene”, rekla je najbolja od svih maturantica Azra, kojoj je nagradu uručio dirketor škole Omer Ramić.

Škola je uručila zahvalnice firmama i pojedincima koji su ostvarili korisnu i uspješnu saradnju sa ovom odgojno-obrazovnom ustanovom.

U holu škole danas je bila zapažena izložba učeničkog stvaralaštva u oblasti likovne kulture i opšte tehničkog obrazovanja./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: