Kalendar školskog takmičenja uveliko se realizuje, pa je tako juče održano XII tradicionalno takmičenje najboljih biologa u Tuzlanskom kantonu u JU Gimnazija “Ismet Mujezinović” Tuzla.Takmičenje se obavilo iz dvije naučne oblasti: “Genetike sa biotehnologijom” i “Ekologija i zaštita životne sredine”.

Svi prisutni su  izrazili zadovoljstvo  što je takmičenje popraćeno od resorne ministrice Mirsade Begović, inače profesorice biologije koja ima izuzetno iskustvo i razumijevanje kada je u pitanju ovaj nastavni predmet.

Učešće na ovom takmičenju uzeli su i učenici Gimnazije Živinice i to po oblastima “Genetika sa biotehnologijom” -boje škole su branili Lejla Imamović i Jusuf Nuray, a iz “Ekologije i zaštite životne sredine” izuzetno dostojanstveno su predstavljale školu takmičari Amila Ćasurović, Ahsena Hamzabegović i Naida Nuhanović, učenice trećeg razreda.

Pripreme iz pomenutih oblasti radile su pod mentorstvom dr. Seada Noćajevića, profesora biologije u Gimnaziji Živinice. Naravno, nisu izostali ni rezultati! Učenica Lejla Imamović iz oblasti “Genetike sa biotehnologijom”, u izuzetnoj konkurenciji, zauzela je četvrto mjesto i na taj način pridružila se vrsnim takmičarima iz raznih oblasti koji su zauzeli visoka mjesta na raznim školskim takmičenjima. Živinički gimnazijalci ne zaostaju u rezultatim ni tokom ovu školske godine.

Svakako i ostali takmičari- Amina Aljić, Jusuf Nuray, kao i ekolozi Amila Ćasurović, Ahsena Hamzabegović i Naida Nuhanović zaslužuju iskrene čestitke za rezultate koji su postigli na XII kantonalnom takmičenje iz biologije za srednjoškolce. Čestitke i domačinu JU Gimnaziji “Ismet Mujezinović” Tuzla za organizaciju. Znanje koje su učenici stekli u toku priprema za takmičenje iz biologije dobro će im doći u njihovom daljnjem školovanju.

Vaš komentar na članak: