Danas je na svečan način u Gradskoj dvorani Živinice otvoreno takmmičenje pod nazivom Regionalno-kantonalno takmičenje u karateu, koje je okupilo preko 500 sportista.

Na ceremoniji svečanog otvaranja, nakon intoniranja državne himne Bosne i Hercegovine,  velikom broju takmičara i prisutnih posjetilaca obratili su se predsjednik Karate saveza Federacije BiH Mirsad Fejzić i predsjednik Karate saveza Tuzlanskog kantona Enes Kosanović, koji su takmičarima poželjeli uspješne nastupe.

“Danas se u Živinicama okupio veliki bropj sportista, što djeluje impozantno, s obzirom na činjenicu da se danas održavaju takmičenja karatista na Ilidži i Banja Luci, a u Čačku još i Balkansko prvestvo. Nastojimo mladima pružiti priliku da se druže usvajajući znanje i vještine ovog popularnog i atraktivnog sporta”, rekao je predsjednik Karate saveza F BiH Mirsad Fejzić.

Takmičenje karatista Tuzlanskog kantona otvorio je pomoćnik načelnika općine Živinice mr.Said Čerkezović, koji je poželio puno uspjeha mladim sportistima, uz želju da se lijepo provedu u našem gradu.

Domaćin takmičenju je KBS Šotokan Živinice, čiji nam je predsjednik Ahmo Bojić rekao:

“Drago mi je da se danas okupio veliki broj takmičara iz 20 klubova Tuzlanskog kantona, Brčko Distrikta i Zeničko-dobojskog kantona, sa preko 500 karatista. Naš klub je uložio mnogo napora u organizaciju ovog velikog takmičenja mladih sportista, a nadam se da će i naš klub osvojiti nove medalje”.

Redovni učesnici mnogih takmičenja su i karatisti Sensei iz Turije u općini Lukavac. Glavni trener Mehmed Halilović takođe očekuje nove medalje svojih karatista:

“Nama je najvažnije da se u okviru našeg kluba djeca druže i lijepo osjećaju, a naši treneri takođe ulažu mnogo napora da im omoguće što uspješnije savlađivanje karate vještina, tako da smo ponosni kada naši takmičari osvajaju medalje”.

Sensei ima svoje sekcije karatista u Poljicu, koje priprema Alma Frkić i u Gnojnici, gdje je trener Amila Kovačević. Svi nastoje osvojiti što više medalja, a nadaju se da i iz Živinica neće otići praznih ruku!/Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: