Kiseljački dani: Događaj za sve generacije

Lokalna grupa za razvoj Kiseljak i ove godine 7. septembra organizira četvrte po redu ”Kiseljačke dane“ od 10:00 do 19:00 na nogometnom stadionu NK Kiseljak s ciljem unaprijeđenja društvenog i kulturnog život. „Kiseljački dani” prilika su za druženje i zbližavanje kako mještana tako i gostiju.

„Naša je želja da ”Kiseljački dani” postanu tradicionalan događaj koji će okupiti što više izlagača te povezati i ojačati saradnju aktera u ovoj mjesnoj zajednici. U okviru programa, pored tradicionalne gulašijade, bit ce održan nogometni turnir za djecu pionirskog uzrasta na kojem će učestvovati ekipe sa prostora Tuzlanskog kantona. Posebno nam je zadovoljstvo najaviti da će ovogodišnji kulturno zabavni program biti obogaćen nastupom najmanje deset kulturno umjetničkih društava sa područja BiH. “ istakao je Dragan Božić, predsjednik Mjesne zajednice Kiseljak i jedan od organizatora manifestacije.

Kiseljački dani otvoreni su za sve. Prilika su za sve izlagače i iz drugih zajednica da promovišu svoje proizvode ili da učestvuju u kulturno-zabavnom programu. Svi zainteresovani za učešće ovoj manifestaciji, te promovisanje svojih aktivnosti, proizvoda ili usluge, mogu se javiti organizatoru Draganu Božiću na broj telefona 061/892-902, najkasnije do subote, 06. septembra.

Nogometni turnir za djecu počinje u 10:00, gulašijada u 13:00, a defile kulturno-umjetničkih društava u 16:00. U 18:00 svečano će biti proglašeni pobjednici nogometnog turnira i gulašijade. Planirana je i degustacija vojničkog graha te osvježavajućih pića.

Lokalnu grupu za razvoj Kiseljak čine aktivisti, predstavnici deset institucija i organizacija sa područja ove mjesne zajednice koji svojim radom i organizovanim djelovanjem, uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice, nastoje da unaprijede kvalitet života mještana. Grupa djeluje od 2015. godine, a do danas je bila inicijator i nosilac brojnih projekata u zajednici kao što su uređenje društvenih prostora, uređenje nogometnog stadiona, izgradnje učionice na otvorenom, ekološki projekti, pokretanje kulturno umjetničkog društva, organizacija sportskih i društvenih događaja./Tim za medije/