Stanje na području naše općine i dalje je alarmantno. Istina, voda se postepeno povlači, pa je i putna  komunikacija ka Tuzli uspostavljena preko Ljubača. Međutim, posljedice su velike.

Samka Suljić se javila iz Odorovića i kaže kako se u ovom mjestu pojavilo klizište:

“Molimo hitnu pomoć za naselje Odorovići Gornja Višća, jer je pokrenuto nekoliko klizišta, koja su aktivna i predstavljaju veliku prijetnju. Porodice iz ugroženih kuća mole  za pomoć”, kaže Samka Suljić.

Pomoć iz dijaspore

Selma Imamović se javila iz inostranstva i nudi pomoć za Živinice:

“Molim vas da objavite žiro račun na koji svi mi Živiničani koji smo u inostranstvu, a ima nas mnogo, možemo uplatiti novčana sredstva i tako pomoći našim ljudima kojima je potrebna pomoc! Redovno pratimo na portalu šta se dešava i mnogo nam je žao kako se ljudima uništavaju kuće i druga imovina. Zato vas molimo da objavite žiro račun na koji možemo uplaćivati novčana sredstva”.

Nadamo se da će uskoro postojati račun na koji se može uplaćivati novac za stradale građane naše opštine!

Crveni križ: Prikupjanje hrane i smještaj

Srveni križ aktivno radi svih 24 sata dnevno i prikuplja hranu, odjeću, posteljinu, a otvoreno je i prihatni centar za one koji nemaju gdje prenoćiti, nakon što im je voda poplavila kuće.

“Hvala građanima koji su  donirali veliki broj artikala, hvala volonterima koji 24 sata dnevno su angažirani. Hvala svim onim mladim osobama koje su se danas javile da pruže pomoć, a takvih je bilo i preko dvije stotine. Potrebna nam je hrana za ugrožene građane, molimo one koje su u mogućnosti da doniraju u CK Živinice. Ako neko ima kanistere i flaše neka ih donese u prostorije Crvenog križa općine Živinice, hitno su potrebni.

U Crvenom križu općine Živinice je otvoren prihvatni centar, ako poznajete nekoga da nema gdje boraviti, uputite ga u prostorije Crvenog križa općine Živinice”, kaže nam aktivista iz Tima mladih CK Edin Husović./Š.G./

Na slici: Prihvatni centar u Crvenom križu

Vaš komentar na članak: