KO SDA TK:Čestitka povodom 1. marta-Dana nezavisnosti BiH

Povodom 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u ime KO SDA TK i u svoje lično ime, predsjednik KO SDA TK Amir Fazlić, upućuje iskrene čestitke svim građanima Bosne i Hercegovine.

1.mart je jedan od najznačajnih datuma u novijoj historiji BIH, datum kada su na referendumu 1992. godine građani kazali da su za slobodnu, cjelovitu, demokratsku i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu. Sudbonosnim “ZA” Bosnu i Hercegovinu građani su se opredijelili za državu Muslimana, Hrvata i Srba te svih ostalih naroda koji žive na prostorima BIH.

Oduvijek su postojale rušilačke snage, izvana i iznutra, koje su nastojale oslabiti Bosnu i Hercegovinu, a negiranje ovog značajnog historijskog momenta govori nam o njihovoj aktivnosti i danas. Samo ispravnim i mudrim političkim potezima uspjeti ćemo odbraniti državu i njenu cjelovitost i samostalnost kao što smo to činili i u danima kada je bilo najteže, zajedno sa Armijom RBIH i prvi predsjednikom rahmetli Alijom Izetbegovićem.

U čast onih koji su dali svoje živote za odbranu BiH nastaviti ćemo putem našeg rahmetli predsjednika u očuvanju naše domovine i našeg identiteta.

Sretan 1. mart-Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine./KO SDA TK/