LD Topica: Poziv lovcima BiH na hajku i lov divljih svinja i vukova

Članovi Lovačkog društva Toplica iz Živinica drugog dana nove 2018. godine organizuju veliku hajku i lov na vuka i divlje svinje na obroncima Djedinske planine. Ono što lovci iz Živinica planiraju je i veliko druženje nakon lova, što je bitni i sastavni dio lova.

“Pozivano sve lovce iz Bosne i Hercegovine i cijelog regiona da nam se pridruže u velikoj hajci lovu i na ove divlje živiitinje, uglavnom štetočine i grabivljicima u našim šumama. Već su nam se prijavilo i 18 lovaca iz Srbije iz mjestala Lučani kod Guče, a očekujemo da lov, koji organizujemo bude internacionalni uz veliki broj lovaca koji nisu iz našeg Lovačkog društva Toplica”, govori predsjednik Nusret Kamenjaković.

Od 7 do 8 ujutro očekuje se doček gostiju u Planinarski dom „Drenik“, a nakon organizacije lova i rasporeda lovaca po čekama, da bi u 8 i 30 započeo lov.

Lov bi, prema prognozama članova Lovačkog društva Toplica trebao da traje do 13 sati, kada je planiran zajednički ručak svih učesnika i druženje uz muziku uživo. U pozivu na lovu na vuka i divlju svinju, kao i druženje poslije, lovci iz Živinica obećavanju sve vrste pečenja./Rasim Džeko/