Učenici/e JU Gimnazija Živinice i JU Druga osnovna škola, zajedno sa svojom profesoricom i profesorom provode pretposljednjh dan na Brčko ljetnom kampu. Grad Brčko je domaćin ovim vrijednim učenicima/cama od 12.07.2016. (utorak).

Nakon što su smješteni u hotele, prisustvovali su svečanom otvaranju programa kampa, održanom u Dvorani malih sportova Blatuša. Potom su započete zanimljive aktivnosti, koje su podrazumijevale upoznavanje, raspodjele u grupe, predstavljanje trenera grupa i prezentovanje aktivnosti koje su predviđene do zatvaranja kampa.

Drugi i treći dan su provedeni na izletištu Brka, gdje su bile organizovane aktivne radionice u kojima su živinički/e učenici/e pokazali/e zavidno znanje, vještine i sposobnosti, te dobili izuzetne usmene pohvale od svojih trenera. Također, živinički/e učenici/e su uzeli/e učešće i u sportsko- zabavnom programu raznolikog sadržaja.

Današnji dan je protekao u aktivnostima u gradskoj zoni, srednjim školama, koje su se ogledale u akcijama društveno- korisnog rada. Za sutrašnji dan su predviđene završne prezentacije, te zatvaranje programa kampa. Povratak iz Brčkog se očekuje u popodnevnim satima./Midheta Mumić/

Vaš komentar na članak: