Na 13. po redu Lukavačkom sajmu turizma LIST, uz prigodno druženje, otvoren je promotivni štand Ministarstva kulture i turizma Republike Turske. Otvorenju štanda prisustvovao je ataše za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH Soner Şahin.

Na promotivnom štandu Turske, predstavljena je turistička ponude ove zemlje, koja se ogleda kroz širok spektar mogućnosti i različitosti. Posjetiocima štanda na raspolaganju je i promotivni materijal koji prikazuje prirodne ljepote i dostignuća koja Tursku čine jednim od najatraktivnijih turističkih destinacija u svijetu.

Sam štand u duhu je globalne kampanje pod nazivom „Home of“, kojom Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske želi u cijelom svijetu prikazati Tursku kao dom različitih motiva, kao naprimjer Turska – Dom civilizacija, Dom Troje, Dom dva kontinenta, Dom historije, Dom tradicije, Dom tirkiza, Dom avanture itd.
„Na ovom sajmu koji će biti održan između 7. i 9. maja ove godine, Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH predstavit će se na 30 metara kvadratnih. Ovo je za mene prvi sajam turizma na kojem Ured učestvuje, otkako sam imenovan za atašea u Bosni i Hercegovini. Čuo sam dosta pozitivnih stvari o Lukavačkom sajmu turizma i vjerujem da ću se u to i sam uvjeriti kroz ova tri dana koliko sajam traje. Nadam se da će ovogodišnji Lukavački sajam turizma ali i sam turizam u Lukavcu i Bosni i Hercegovini zabilježiti odlične rezultate u ovoj godini“, rekao je Soner Şahin, ataše za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

Vaš komentar na članak: