Danas su učenici Prve osnovne škole obradovali članice Zlatne dobi, koje se okupljaju svakog četvrtka u prostorijama Crvenog križa Živinice, a povod je bio Dan starih osoba.

Međunarodni Dan starih, koji su proglasili UN, obilježava se u cijelom svijetu da bi se naglasila važnost staranja okruženja koje se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.Taj dan se obilježava 1.oktobra, a u Zlatnoj dobi je danas proslavljen uz učešće najmlađih sugrađana, koji su pripremili prigodan program.

Prigodan program izveli su učenici Aktiva drugih razreda pomenute škole, koje su predvodile učiteljice Milica Mavrović, Mirsada Tulumović-Kalajac, Mirela Nukić, Brankica Kovačević Salibašić i pedagog škole Mirsad Đuzdanović.Uz lijepe pjesme, recitacije, recitale, horsko muziciranje i solo harmoniku izveden je sadržajan program, koji su članice Zlatne dobi nagradile aplauzima.

“Djeca su nas obradovala svojom posjetom, izvela su lijep program, tako da smo obradovane i ulješali su nam dan. Dobili smo i poklon čestitke koje su sami uradili u svojim kreativnim radionicama!Svima će nam ovaj dan ostati u sjećanju”, poručile su članice Zlatne dobi.

Osim aplauzima Zlatna dob je djecu nagradila čokoladama i slatkišima, a ispred Aktiva Prve osnovne škole ovom udruženju je uručen prigodan poklon.Potom su se svi razišli u lijepom raspoloženju do slijedeće prilike, a već u ponedjeljak, 2.oktobra, članice Zlatne dobi putovaće na jednodnevni izlet u Ajdinoviće kraj Olova, a za tu priliku prevoz im je obezbijedio Crveni križ./Š.G./

Vaš komentar na članak: