Malkić nakon II modula: Vrijeme za konkretno djelovanje

Od 6. do 10. Marta u Konjicu održan je modul 2 KULTove UMiDp političke akademije.
26 mladih lidera iz 12 političkih stranaka uz edukatore prof. Seminu Ajvaz, Denisu Sarajlić i Igora Roića učili su o kreiranju političkog imidža, javnom zagovaranju i političkom sistemu države Bosne i Hercegovine.

Živiničanin Emin Malkić jedan je od učesnika akademije, a nakon drugog modula za naš portal je kazao:

“Iz Konjica sam došao sa još više energije i motiva za borbu. Mi mladi moramo biti nosioci društvenopolitičkog života kako u svojim lokalnim zajednicama tako i u državi BiH. Ovakvi događaji nas osposobljavaju za to. Uvjeren sam da sa mladim ljudima koje sam upoznao i sa kojima radim evo već dva modula BiH može postati ljepše mjesto za život. Jedni druge ne smijemo gledati kroz prizmu političkih partija kojima pripadamo nego se moramo voditi višim interesima – a najviši od njih je BiH po mjeri svih njenih građana.Vrijeme je za mlade! Vrijeme je da se počne djelovati konkretno!”

U nastavku razgovora Malkić se zahvalio portalu Živinice.ba na praćenju njegovog djelovanja, te Institutu Kult na uloženom trudu i visokoprofesionalnom organizovanju akademije i kolegama učesnicima na fantastičnoj atmosferi i ugodnom radu./N.Č./