Merhamet:Mjesec posta u znaku pomoći najugroženijim

Iza nas je mjesec posta, ibadeta i dobročinstva. U skladu sa svojom misijom i tradicijom dužom od jednog stoljeća, u Ramazanu koji će ostati zapamćen po različitim ograničenjima, u RO Merhamet Tuzla su se potrudili da pomognu velikom broju ljudi širom tuzlanske regije.

“Kroz akciju “Iftar na kućni prag” dnevno smo pripremali i dostavljali iftarske obroke na 200-300 adresa, podijelili preko 1500 humanitarnih paketa korisnicima širom TK i susjednim općinama u RS, pomagali i na druge načine i pripremali i distribuirali redovne obroke korisnicima Narodne kuhinje “Imaret” u 4 općine TK. Imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni učinjenim i nastavit ćemo ako Bog da ovim putem”, kažu u RO Merhamet Tuzla, koji su tako velike rezultate postigli zahvaljujući velikom broju donatora, kkojima se žele zahvaliti:

“Zahvaljujemo se raznim donatorima, od pojedinaca iz cijele BiH i dijaspore, do brojnih firmi koje su nas i u vremenu krize podržale u našim aktivnostima.
Dugujemo veliku zahvalnost i drugim organizacionim jedinicama Merhameta, posebno Sjedištu na čelu s predsjednikom Kenanom Vrbanjcem i njegovim saradnicima na maksimalnoj podršci, kolegama iz Njemačke čijom smo zaslugom pružili značajnu pomoć povratnicima u manjem bh.entitetu i srodnim organizacijama koje djeluju na ovom području, te svim našim uposlenicima, aktivistima i volonterima koji su nam pružili pomoć u terenskim aktivnostima”.

Živinički Merhamet ostvario je veoma dobro saradnju sa Merhamet RO Tuzla, o čemu predsjednik Kemo Trakić kaže:

“Tokom cijelog mjeseca, pa i zadnji dan Ramazana podijellili smo iftare za naše korisnike, ukupno 108 iftara. U toku mjeseca Ramazana osnovni odbor Živinice podijelio oko 3 hiljade iftara u akciji ” Iftar na kućni prag”. Hvala narodnoj kuhinji Imaret Tuzla, njenim uposlenicima i RO Merhameta Tuzla na aktivnostima pripreme iftara”./Tim za medije/