Nedavno je Osnovna škola Šerići bila domaćin općinskom takmčenju iz programa “Misli Mine” – svjesnost o postojanju mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava. Takmičenje je održano u područnoj školi Priluk, koja je bila uspješni domaćin ovog tradicionalnog i značajnog takmičenja.

Poznato je da je tokom proteklog rata širom BiH “posijano” miline mina, koje i danas predsatvljaju stalonu opasnost po živote ljudi, posebno djece. Otuda se ovom takmičenju u školama pridaje veliki značaj.

Na općinskom takmičenju osnovnih škola najviše uspjeha imala je ekipa Osnovne škole Donja Višća. Ekipa ove škole osvojila je prvo mjesto i stekla pravo učešća na takmičenju najbojih ekipa osnovnih škola Tuzlanskog kantona. Ekipa Prve osnovne škole Živinice  plasirala se na 2.mjesto, a treće je pripalo Drugoj osnovnoj školi Živinice.

U Općinskoj organizuaciji Crvenog krsta/križa Živinice su nam izjavili da će Živinice, odnosno Osnovna škola Gračanica, biti domaćin Kantonalnog takmičenja iz programa Misli mine.

“Zahvaljujemo se svim učesnicima, profesorima, nastavnicima, učenicima i volonterima koji su dali svoj doprinos realizaciji ovog takmičenja. Iskrene čestitke upućujemo pobjednicima i želimo im uspjeh na kantonalnom takmičenju u OŠ Gračanici”, saopšteno je iz OO CK Živinice./Š.G./

Na slici: Svečani dio programa u OŠ Priluk

Vaš komentar na članak: