MLADI: Uskoro realizacija projekta Rudine-Mramor

“Dodjela dukata” jedan je od događaja kampanje ”Budi junak/junakinja svoje zajednice”, a predstavlja krunu trodnevne ”Potrage za blagom” u kojoj su učestvovali mladi junaci i junakinje.

Tokom ”Potrage za blagom” mladi su svoje ideje predstavljali društveno odgovornim kompanijama, donatorima kampanje. Nakon prezentacija ideja donatori su sinoć podijelili novčana sredstva simboličnom dodjelom vrijednosnih kupona- dukata.Od ukupno 19 pristiglih inicijativa mladih, Odbori Omladinske banke su zeleno svjetlo dali za 14 ideja koje su krenule u potragu za blagom, a među dobitnicima je i Udruženja Mir Liberalnost Akija Demokratija Ideja-skraćeno MLADI. iz Živinica.

Vedad Hasanbašić kaže da je projekat od važnosti za Grad Živinice, jer se radi o pozantom izletištu, koje ima sve izglede da preraste u najmanju ruku od kantonalnog značaja.

“Lov na blago prošao je uspješno i dobili smo sav traženi iznos novca od 2852 KM.Prva zatvorena škrinja bila je naša, tako da projekt Rudine-Mramor može krenuti u realizaciju”, rekao nam je Vedad Hasanbašić, aktivista Udruženja Mir Liberalnost Akija Demokratija Ideja-skraćeno MLADI.