Mosorovac:Načelnik Delić posjetio Dom za stare Ahmedić

Danas je načelnik općine Lukavac Edin Delić posjetio PU Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić. PU Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić je jedini hotel ovakvog tipa opremljen i uređen namjenski, a po evropskim standardima kvaliteta za smještaj i pružanje profesionalnih usluga njege starijih i iznemoglih osoba, ispunjen toplinom i zajedništvom.

Nalazi se u mjestu Mosorovac nadomak Lukavca i jezera Modrac i jedini je ovakav objekat na području ove općine.Ovdje se nalaze starije osobe s područja lukavačke i susjednih općina, pa i šire.

Prilikom posjete g-din Delić je sa menadžerom ove ustanove Suzanom Plavšić obišao cijeli kompleks Doma, korisnike usluga ove ustanove, ali i uposlenike, a sve u skladu sa predočenim mjerama zaštite koje su poduzete u cilju ublažavanja pandemije koja je izazvana pojavom korona virusa.

Načelnik Delić pohvalio je angažman svih uposlenika na svemu što su učinili da korisnici usluga Doma budu preventivno zaštićeni od pandemije. Korisnike usluga ovoga Doma je obradovao sa sirutkom za jačanje imuniteta, a uposlenike sa prijeko potrebnim rukavicama./Haris Dedić/