Danas je Mješovita srednja škola Živinice svečanom akademijom obilježila 18.maj, Dan škole. Akademija je protekla u obraćanju zvaničnika, prigodnim programom učenika MSŠ i dodjelom nagrada i priznanja njajboljim učenicima i profesorima za uspjehe koje su postigli na raznim takmičenjima.

Nakon pozdravnih riječi domaćinima i gostima direktor škole mr.Ramiz Glavić istakao je velike rezultate škole postignute posljednjih godina:

“Ovaj rođendan je po mnogo čemu poseban, a prvenstveno po tome što ga ove godine obilježavamo kao najbolja škola u kategoriji mješovitih srednjih škola Tuzlanskog Kantona, a to se događa treći puta uzastopno. Ove godine naša škola je postigla zapažene rezultate na raznim takmičenjima. Na Festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine ponovo smo postigli značajne rezultate. Želim još istaći da ovoga puta obilježavamo i četiri decenije postojanja naših srednjih škola, koje su obrazovale i pripremile za život veliki broj naših sugrađana, a to ćemo činiti i u buduće”.

Prisutnima na svečanoj akdemiji obratio se i predstavnik Ministarstva obrazovanja u Vladi TK Zijad Mahmutović, koji je čestitao Dan Mješovitoj srednjoj školi Živinice, kojoj je poželio još mnogo uspjeha u radu.

Veći broj učenika nagrađen je za postignute rezultate u učenju i sekcijama slobodnih aktivnosti, te uspjesima na raznim takmičenjima. Proglašeni su i najbolji učenici pojedinih škola, a učenica generacije postala je Amila Muratović-maturantica Medicinske škole. Nagrudu joj je uručio direktor MSŠ mr.Ramiz Glavić, ali i direktor PK Višća.

“Čast i zadovoljstvo mi je danas biti na ovom mjestu i biti najbolji učenik u školi. Sve ovo ne bih moglao postići bez nesebične podrške mojih roditelja, profesora, ali i mojih drugova u razredu. Hvala svima koji su uz mene bili svo ovo vrijeme, nadam se da ću opravdati ovo priznanje tokom svog daljeg školovanja”, rekla je učenica generacije Amila Muratović.

Na kraju akademije uručene su i zahvalnice za saradnju na mnogim uspješnim projektima i to određenom broju firmi u gradu.U kulturno zabavnom dijelu svečanosti nastupili su učenici MSŠ, koji su izveli pjesme, recitacije i vlastite literarne radove, a potom su učesnici akademije posjetili izložbu učeničkih radova./Š.G./

Vaš komentar na članak: