U okviru projekta Frizuru Molim, učenici Mješovite srednje škole Živinice- III razred Frizerske škole, danas su sa profesoricama Adnanom Aščić i Samirom Hurić posjetili Crveni krst, kako bi pružili svoje usluge gradjankama sekcije Zlatna dob.

“Druženje je proteklo u odličnoj atmosferi, a o tome najbolje svjedoče slike sa današnjeg druženja. Svi su oduševljeni, kako učenice-buduće frizerke tako i penzionerke uslugama. Projekat se nastavlja i trajaće do 31.decembra 2015. Svi penzioneri mogu doći na besplatne usluge šišanja, farbanja i feniranja u salon Frizerske škole svakog četvrtka u periodu od 10 do 15 časova”,rekla nam je rpofesorica Adnana Aščić.

Penzionerka i članica Zlatne dobi Ruža Lugonjić nije krila zadovoljstvo novom frizurom:

“Baš sam prijatno iznenađenna s koliko pažnje i volje ove mlade učenice, buduće frizerke, rade frizure i vidi se da će biti dobre u ovom svom zanatu koji su odabrale”.

U drugom dijelu projekta učenici planiraju posjetiti i nemoćne, starije osobe u njihovim domovima, kako bi im pružili svoje usluge i uljepšali penzionerske dane. Čitav projekat organizovan je i provodi se u saradnji sa Miosom- nevladinom organizacijom./Š.G./

Vaš komentar na članak: