Na poadručju Mjesne zajednice Oskova ove godine realizovamno je nekoliko važnih infrastrukturnih objekata, a vlastitim naprima aktivista ovog dijela grada preko vikenda je obavljena popravka pješačkog mosta kod željezničke stanice. Ovaj most je od velike važnosti za mještane, a bio je opaasnost za pješake, posebno učenike, koji će 1.septembra ponovo u školske klupe.

O poporavci mosta kod željezničke stanice nešto više saznajemo od predsjednika MZ Oskova Envera Aljića:

“Zub vremnea je učinio svoje, most je dotrajao i bio je stalna prijetnja pješacima, te smo požurili da ga saniramo prije početka nove školske godine, u čemu smo i uspjeli. Sve što je bilo u granicama naših mogućnosti to smo učinili, kao i uz pomoć firme Mapeks i direktorice Amile Hodžić, čija nam je donacija pomogla da uspješno izvršimo potebne popravke mosta. Most je sada bezbjedan za sve građane, a posebno za učenike koji će u školu. Postavljene su letve i umjesto dotrajalih i nestalih podnih dasaka, postavljene su nove, a još je izvršeno nasipanje šljunka prilazima na obje strane mosta. Savjet MZ Oskova je za budžetsku 2016.godinu najavio kao prioritet da se održavanje mosta vrši iz tih sredstava, u čemu smo dobili podršku i općinskog načelnika Asima Aljića”!

Savjet Mjesne zajednice Oskova na čelu sa predsjednikom Enverom ALjićem nastavljuju aktivnosti u kontinuitetu, sve u cilju obezbjeđenja boljeg života građana. Nedavno je asfaltirana dionica puta sa trotoarom, koja vodi kraj stadiona Slavena do izbjegličkog naselja Karaula, tako da je sada bezbjednije kretanje motornih vozila i pješaka u tom djelu Oskove. Podsjećamo da je preko rijeke Oskove u Litvama izgrađen most koji spaja ove dvije mjesne zajednice, a da je u toku gradnja novog mosta nizvodno 300 metara, tako da će ove mjesne zajednice biti još bolje povezane sa gradskim centrom. Akcije na infrastuktruri će se nastaviti i u narednom periodu!/Š.G./

Vaš komentar na članak: