U MZ Suha uspješno su proteklih godina i decenija provodili aktivnosti na realizaciji raznih projekata infrastrukture, pa se tako nastavlja i ove godine. Sredstvima Budžeta općine Živinice uskoro će početi gradnja ulične rasvjete, tender je već završen i odabran je najpovoljniji izvođač radova, o čemu predsjednik MZ Suha Muhamed Đulović kaže:

“Općina Živinice je raspisala tender za infrastrukturne objekte po mjesnim zajednicma, pa nam je zadovoljstvo što će i naša sredina uskoro imati više svjetla, na osnovu realizacije projketa ulične rasvjete na regionalnom putu R-455 A, ukupna dužine trase oko jedan km.Osim pomenutog dijela regionalnog puta dio rasvjete će se graditi i u zaseoku Suljići. Za ovaj projekat planirano je 15 hiljada KM, a najpovoljnija ponuda za gradnju bila je od firme Arkada”.

Građevinski odbor za projekt ulične rasvjete u MZ Suha već je imenovan i tu su, osim predsjednika Muhameda Đulovića, još i članovi Amir Avdić, Sead Suljić, Izudin Đulović i Nusret Suljić.

Prema riječima predsjednika MZ Suha Muhameda Đulovića ovo nije i jedini projekat ove godine:

“Nastavljamo sa projektima ulične rasvjete po principu “marka na marku”, tako da ćemo postaviti rasvjetu na relaciji Bajrići-Abdukino turbe u dužini od 1200 metara, koja će koštati 12 hiljada KM. U planu je i realizacija projekta rasvjete Suljići-Tahićka dužine 500 metara, uz cijenu koštanja 7.530 KM. Za oba ova projekta građani su prikupili novcde i čekamo peroceduru uvođenja izvođača radova”.

Vođeni krilaticom “za čovjeka”, Sušani još pokazuju da je “u jedinstvu snaga”, što je dokaz da su od formiranja MZ 1978.godine do danas uspješno izvojevane mnoge radne pobjede, ističe Đulović!

“U ime Savjeta MZ Suha zahvaljujem se Općinskom vijeću Živinice na podršci našim projektima, kao i izvršnim organima naše lokalne zajednice na čelu sa nedavno proglašenim najboljim načelnikom TK Asimom Aljićem, kojemu ovom prilikom čestitam u ime naših građana na ovom visokom priznanju”, rekao je Đulović.

Za uspješne rezultate u provođenju mnogih projekata MZ Suha nagrađane je najvišim priznanjima općine Živinice, među kojima i Zlatna plaketa u povodu obilježavanja Dana općine Živinice./Š.G./

Na slici: Dio aktivista MZ Suha na čelu sa predsjednikom Đulovićem

Vaš komentar na članak: