MZ Suha: Uspjela eko-akcija

Mještani Suhe bili su aktivni u akciji čišćenja svog područja 30.aprila. Predvođeni novim predsjednikom Mjesne zajednice Arminom Suljićem uspjeli su očistiti mnoge terene koje su nesavjesni pretvarali u divlje deponije.

“Rado sam se prihvatio pozicije predsjednika MZ Suha, jer sam vidio priliku da pomognem one stvari za koje mislim da trebaju dobiti podršku i da su od značaja za socijalni, kulturno-društveni život mještana MZ Suha. U saradnji sa općinskim načelnikom, Samirom Kamenjakovićem radimo na prva dva projekta bitna za MZ Suha, od kojih smo jedan već proveli, a to je akcija čišćenja našeg područja. Ovo je bio uspješan pokušaj da ekološki osvijestimo sve građane.Posebno želim pohvaliti doprisno članova našeg Kulturno umjetničkog društva, koji su dali veliki doprisno u prikupljanju raznog otpada”.

Osim akcije čišćenja na redu su rješenja socijalnih problema, o čemu Suljić kaže:

“U narednom periodu ćemo nastojati organizovati akciju pomoći socijalno ugroženom stanovništvu.Svjestan sam da ima slučajeva kojima je pomoć potrebna, koji ne mogu opskrbiti osnovne potrebštine za život jedne porodice tako da ću zajedno sa općinskim načelnikom pokušati pomoći i riješiti te slučajeve u najvišoj mjeri u kojoj budemo mogli djelovati. Svim radno sposobnim pojedincima ćemo pokušati obezbijediti radni odnos na osnovu sklopljenih ugovora sa firmama Općine Živinice, a svima koji nisu u mogućnosti raditi, omogućiti ćemo suhi obrok, nešto najminimalnije što možemo učiniti dok ne nađemo neko bolje rješenje”, kaže nam Suljić./Š.G./