Već 21 dan traje borba za zdravljem građana MZ Višća Gornja blokiranjem nelegalnog odlaganja otpada.Nakon jednog punkta, koji je bio u blizini deponije, pojavila su se još na dva mjesta da bi dokazali da imamo jedinstveni cilj da zabranimo dovoz smeća i zaštitimo svoje zdravlje.

S obzirom da se sve ovo dešava po kišovitom i sniježnom vremenu dokaz je da nas je nužda natjerala na ovo i da nećemo odustati, jer nemamo osnovne uslove života, nemamo čist zrak, nego već sada na ovim hladnim danima imamo hiljade polumrtvih muha po našim domovima.

Danas će se organizovati učenici-građani sa ovih prostora i podijeliti letke i plakate građanima Živinica da vide u kakvim uslovima se živi i da nam dadnu svoju podršku, oni koji ne vjeruju neka dođu i uvjere se.Molimo građane da imaju razumijevanja prema nama. Stavite se u našu poziciju i imajte razumijevanja.

Nadamo se da će uskoro naše vlasti naći neko privremeno rješenje i da će olakšati svim građanima Općine Živinice, a ponajviše građanima MZ Višća Gornja./Mjesna zajednica Višća Gornja/

Vaš komentar na članak: