Općinski načelnik dr.Samir Kamenjakvić upriličio je prijem u povodu Kurban bajrama u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Živinicama. Na prijemu su bili prisutni predstavnici društveno-političkog i javnog života, te poduzetnici i vlasnici firmi u gradu, kao i predsatvnike vjerskog života.

Načelni Kamenjakvić se obratio prisutnima i čestitao ima Kurban bajram sa željom da se ovako okupljaju svake godine, uz još bolje poslovne rezultate.

“Mi smo cijelu proteklu godinu pratili kalendar svih vjerskih blagdana, tako da smo obilježili pravoslavni i katolički Božić i evo danas ovim prijemom obilježavamo Kurban bajram. Općina Živinice je multietnička sredina i mi ćemo nastaviti da pozitivnim primjerom širimo pozitivnu energiju na cijelu državu BiH, kako bi izašli iz ove tame u kojoj se našlo društvo u cijeloj našoj državi.”, istakao je načelnik Samir Kmanjaković.

Prisutnima se obratio i glavni imam Islamskog centra Živinice Sedin ef.Karić, koji je takođe uputio tradicionalnu čestitku prisutnima sugrađanima islamske vjeroispovijesti riječima Bajram Šerif Mubarek Olsun, takođe se zahvalio načelniku za organizovani prijem, kako bi zajedno u opuštenoj atmosferi dijelili radosti i tuge, sa željom da ih bude što manje.

Bajramska radost se ne može zamijeniti ni jednom drugom vrstom radosti, a upravo ovi mubarek dani su prilika za druženja, kakav je bio i današnji prijem kod načelnika Živinica Kamenjakovića./Š.G./

Vaš komentar na članak: