g class="aligncenter size-full wp-image-12672" alt="prot" src="http://www.zivinice.ba/wp-content/uploads/2014/02/aa45.jpg" width="620" height="381" />Savez samostalnih sindikata i Udruženje poslodavaca TK dsanas su održali sastanak u povodu aktuelnih dešavanja u Tuzli i TK. Zauzeli su jedinstven stav da je jedini ispravan način daljeg djelovanja Skupštine TK da se u najkraćem mogućem roku, ali ne dužem od 15 dana izabere  ne ekspertna vlada.

Savez samostalnih sindikata i Udruženje poslodavaca TK kazali su da podržavaju potpuno opravdane proteste građana čija su osnovna prava i egzistencija ugroženi. Istovremeno osuđuju vandalizam koji se desio u Tuzli i smatraju da su posljednja dešavanja proizvod otuđenosti politike od građana te nerad i bahatost u političkim i državnim institucijama.

Zatražili su i hitan sastanak sa Kolegijem Skupštine TK u cilju hitnog unapređenja ekonomskog i socijalnog stanja gdje će prvi prioritet biti maksimalno zustavljanje budžetskog rasipništva te pravednija preraspodjela javnih sredstava. Zauzeli su jedinstven stav da je jedini ispravan načindaljeg djelovanjaSkupštine TK da u najkraćem mogućem roku, ali ne dužem od 15 dana izabere ne stranačku ekspertnu Vladu.

Navode kako su u proteklom periodu i jedni i drugi upozoravali Vladu TK na tešku situaciju u privredi i nudili rješenja koja nisu naišla na razumijevanje, odgovor i akciju Vlade. Činjenica je kažu da građani teško žive, a poslodavci u TK žele da doprinesu promjeni stanja kroz nova zapošljavanja i odgovoran rad kompanija. Traže da se privreda rastereti ogromnih obaveza koje su najveće u Evropi. Na građene apeluju da se suzdrže od novih protesta i da šansu sada daju dijalogu./Amela Maleškić/

Vaš komentar na članak: