Juče je Privatna predškolska ustanova”Mery Isabel” kompletirala svoju pedagosku 2014/15. godinu, završno sa stručnom ekskurzijom ” Male škole u prirodi” – Bijambare pećina.

Sve što smo učili i usvojili tokom našeg boravka u predškolskoj ustanovi danas je vrtićka grupa imala priliku da ponovi i osjeti, a govorili smo o mnogim, kao npr. samo ponašanje u restoranu, autobusu, šumama, stanovnicima u šumi, čime se hrane životinje zimi, a čime ljeti itd.

Naši mališani imali su priliku da se voze u eko voziću, da ručaju u prirodi, igraju se u drvenom gradu, da uđu u pećinu, da osjete razliku u temperaturi u pećini i van pećine.

Nalazili smo se na prosječnoj nadmorskoj visini od 950 m u gustoj zimzelenoj šumi, sa različitim vrstama borova, koja obiluje svježim zrakom. Tu su također i predivni pašnjaci kojima protiču dva potoka i pri tom stvaraju mala jezerca koja poniru pod zemlju, u stjenovitu podlogu sačinjenu od karstificiranog krečnjaka.
Djeca su provela prelijep dan na sunčanim padinama ove prelijepe prirodne blagodati.

Za ovako lijepo izvedenu prvu posjetu naše ustanove zaslužni su prvenstveno roditelji koji su nam ukazali svoje povjerenje i pružili ruku suradnje u našem projektu, što ni u kom slučaju nije mala stvar.
Ovom prilikom želimo da se zahvalimo vlasniku Turbo Start agencije iz Živinica, koji je svoje prijateljstvo kao zalog iskoristio da bi se naša ekskurzija u potpunosti realizovala. Dobili smo zaista luksuzan autobus sa klimom, sigurnosnim pojasevima za djecu i vozača izuzetnog profesionalca čika Nermina.
Mi se iskreno nadamo da ćemo našu suradnju sa Turbo Start agencijom nastaviti i dalje.

Sve što smo mi doživjeli i šta smo sve vidjeli ne bi bilo moguće pokazati da nam nije bilo vrijednog objektiva vlasnika Izudina C. “GRAFIČKOG STUDIJA PIXO TUZLA”, koji nas je pratio tokom cijele posjete i zabilježio uspomene kojih će se svi rado sjećati. Zato smo odlučili da i Vama dragi čitaoci poklonimo par fotografija sa naše posjete ./Tim PPU”Mery Isabel”Zivinice/

Vaš komentar na članak: