Kako je nedavno i najavljeno sutra u srijedu, 20.septembra, gradskim ulicama Živinica održat će se mirna protestna šetnja građana.

Danas je tim povodom održana sjednica Organizacionog odbora „Naše stranke“ Živinice, koja je organizator ove protestne šetnje, a predsjednik OO NS Živinice Muradif Mujkanović još jednom je iznio razloge za protestnu šetnju:

“Povod za organizovanje protestne šetnje ulicama Živinica jeste krajnje neprimjeren i drzak odnos lokalne vlasti naspram mišljenja i zahtjeva građana, koji su demonstrirali ponižavajućim odnosom prema cca 2500 potpisnika peticije, koju u dnevni red sjednice OV Živinice nisu uvrstili ni nakon 5 mjeseci od predaje iste, iako su svjesni da je maksimalan rok za razmatranje od 60 dana odavno istekao.

Razlog više za organizovanje protestne šetnje jesu i niz drugih problema koji muče nezaposlene, radnike uništenih preduzeća, penzionere, demobilisane borce i RVI, poljoprivrednike, sportaše amatere i mnoge druge, uz istovremeno prisutno rasipništvo u trošenju građanskih budžetskih sredstava”.

Prema riječima predsjednika Mujkanovića protestna šetnja će biti održana bez obzira kakvo će vrijeme biti, pa čak i ako bi padala kiša, jer je narodu dogorilo do nokata, što je mnogo gore od kišnih kapi. Još je istakao kako se protesti održavaju uz podršku sindiklanih organizacija, ne samo Živinica već i TK, jer slične boljke su na cijelom području, a tu su i izuzetno velike podrške građana, te nekoliko udruženja građana.

Posljednjih dana Naša stranka je organbiuzovala štandove na ulicama grada, gdje su aktivisti dijelili građanima informacije i upute o protestnoj šetnji, koja kreće sutra, u srijedu, od 11 sati sa platoa iza zgrade Porezne ispostave Živinice, a potom unaprijed utvrđenim ulicama grada-pored kafane Bosna do Adena i nazad do prostora iza zgrade općine, na platou kod spomen obilježja palim borcima i šehidima, gdje bi se prisutnima trebali obratiti čelnici naše lokalne vlasti./Press Naša stranka Živinice/

Vaš komentar na članak: