Ovi ljetni dani i godišnji odmori prilika su i za susrete raznih školskih generacija. Tako su nekadašnji učenici Prve osnovne škole / u njihovo vrijeme OŠ Vladimir Nazor/koji su završili obrazovanje prije 25 i više godina zaželili da se vide i ponovo susretnu nakon 23 godine.

Većina tih naših sugrađana odavno je u inostranstvu, pa je želja za susretom jačala iz godine u godinu. Zahvaljujući društvenim mrežama olakšani su im kontakti, pa je s prvim danom ovog mjeseca uslijedio susret.

“Nismo se vidjeli više od 23 godine i baš je bilo lijepo ponovo biti zajedno i podsjetiti se na dane iz naše rane mladosti. Sada smo svi odrasli ljudi sa svojim porodicama i problemima, koje su nekada imali naši roditelji”, priča nam Sanela Nikontović (Ibrišimović).

Julijana Marjanović-Tadić nije krila zadovoljstvo što je poslije toliko godina bila sa dragim osobama:

“Za mene osobno, ali vjerujem i za sve ove drage ljude, vrijeme je stalo tamo negdje početkom 90-ih. Kao da nije prošlo tih 20-ak godina odrastanija u međuvremenu! Nema riječi za opisati sreću koja se rodi u srcu kada se nakon toliko traženja, u zagrljaju nađu osobe koje si do tada mogao vidjeti samo na monitoru.Nadam se da ćemo se sljedeći put okupiti u malo većem broju”!

Susreti su bili zanimljivi i trajali su do duboko u noć. Demir Crnovršanin je bio veliki talenat košarkaša Živinice 78 i njemu je susret sa voljenim gradom bio izuzetan:

“Ma gdje da odemo uvijek nam je u najljepšem sjećanju grad u kojem smo odrasli, a to su naše Živinice. Bilo je lijepo podsjetiti se na školske dane i svih lijepih i nestašnih trenutaka, koje svaka generacija doživljava”.

Marinela Manja Tabučić je došla iz Njemačke da bi vidjela svoje stare drugare:

“Svi smo povezani na društvenim mrežama i razmjenjujemo poruke, ali ipak je susret nešto nezamjenjivo. Dobro društvo je nešto najbolje i svi smo mi ostali dobri drugovi i nakon toliko godina od kada smo se rastali. Imali smo na našem susretu drugove iz raznih dijelova svijeta, uglavnom, svi smo sada manje više u inostranstvu, te nam je utoliko bilo važno da nađemo vremena i vidimo se”./Š.G./

Na slici: Grupa nekadašnjih živiničkih školaraca

Vaš komentar na članak: