Novi ciklus ZIPSpro seminara počinje 12. februara

SARAJEVO, 8. 2. 2019. godine – U okviru Kontinuirane profesionalne edukacije računovođa i revizora (KPE) Privredna štampa d.o.o. Sarajevo organizuje prvi ciklus ZIPSpro seminara u 2019. godini, koji će biti održani u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru.

Tema seminara je: „Godišnji obračun i podnošenje finansijskih i poreznih izvještaja za 2018. godinu“, o čemu će govoriti dr. sc. Jagoda Osmančević, dr. sc. Amir Osmančević i Fuad Balta, dipl. ecc.

Almir Alispahić, direktor Privredne štampe objasnio je kako je došlo do pokretanja ZIPSpro programa edukacije i najavio nastavak njegove realizacije i u ovoj godini: „Svjesni kompleksnosti i dinamičnosti računovodstveno-finansijske profesijekreirali smo novi program godišnje edukacije namijenjen računovođama, revizorima i finansijskim radnicima.Do sada smo uspješno okončali pet ciklusa edukacije, dok ćemo prvi ovogodišnji održati od 12. – 15. februara u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Zenici. Preostala četiri ciklusa realizovat ćemo do kraja godine. ZIPSpro program zamišljen je kao mjesto na kojem računovodstveno-revizijski profesionalci, osim predstavljanja aktuelnih tematskih cjelina,mogu dobiti savjete stručnjaka, upoznati se sa pozitivnim primjerima iz prakse i međusobno razmijeniti praktična iskustva“.

Seminari će biti održani 12. februara u Sarajevu u hotelu „Holiday“, 13. februara u Tuzli u hotelu “Tuzla“, 14. februara u Zenici u hotelu „Zenica“ i 15. februara u Mostaru u hotelu „Mostar“.
Svi seminari se priznaju sa sedam bodova/sati KPE.

Zbog ograničenog broja mjesta, za sve učesnike seminara potrebna je prethodna prijava prisustva.Sve informacije o seminaru i načinu prijave dostupne su na web stranici www.privrednastampa.biz /Selma Džinić/

O ZIPSpro edukaciji:
ZIPSpro je jedinstveni godišnji program edukacije za računovođe, revizore i finansijske radnike koji objedinjuje pretplatu nanajstariji bh. informativno-instruktivni časopis ZIPS sa serijom seminara posvećenih aktuelnim temama računovodstveno-finansijske i revizijske profesije. Po pet pojedinačnih seminara godišnje održava se u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru. Svi seminari se priznaju kao Kontinuirana profesionalna edukacija za računovođe, revizore i finansijske radnike uz dodatnih osam bodova/sati po osnovu pretplate. Time se ostvaruje potrebni godišnji fond bodova/sati KPE i bodovi se upisuju u evidencijske knjižice.