Večeras je održana sjedica Općinskog vijeća Živinice na kojoj je za vd općinskog načelnika Živinica izabran diplomirani pravnik Asim Aljić, sa 21 glasom ZA. U konkkurenciji za vd načelnika bio je i dr.Džemo Salihović, dok je Enes Glavinić odustao od kandidature.

Asim Aljić je do sada obavljao dužnosti šefa službe imovinsko-pravnih poslova u općini Živinice, ministar za boračka pitanja i izbjeglice u Vladi TK, dok na dužnost načelnika općine Živinice dolazi sa funkcije izvršnog direktora za pravne poslove Željeznica Federacije BiH Sarajevo.

Nakon izbora za vd općinskog načelnika Živinica Asim Aljić se zahvalio vijećnicima i obećao da će svoju funkciju obavljati u skladu sa zakonskim propisima!

U nastavku sjednice vijećnici su razmatrali Odluku o privremenom finansiranju Budžeta općine Živinice za prva tri mjeseca 2015. godine, a o čemu je uvodno izlaganje podnijela Derviša Karalić, šef službe za Budžet i finansije. Ona je u svom izlaganju istakla, da će u odnosu na prošlu godinu, kada takođe Budžet nije na vrijeme usvojen, unijeti stavku troškova za vanredne izbore za općinskog načelnika, koji će se održati 22.februara naredne godine!/Š.G./

Vaš komentar na članak: