Udruženje porodica Porodični ruralni edukativni centar organizuje u petak, 30.12.2016.godine od 11:00 do 14:00 sati novogodišnji štand solidarnosti u Živinicama. Novogodišnji štand će biti postavljen kod Sparkasse banke, prekoputa ćevabdžinice Bosna. Ovo će bti prilika da za blagdane se družimo uz kolače, čaj i razgovor.

Na novogodišnjem štandu bit će izložene rukotvorine grupe Dinamike žene pri Udruženju PREC Živinice, koje svoje zananje kroz kurs šivanja i pletenja prenose na mlađe generacije. Također će biti izloženi domaći, tradicionalni kolači i proizvodi koje će pripremati članice Udruženja PREC Živinice.

Dođite i podržite razvoj ruralne zajednice, solidarnost, humanost, kreativnost uz kupovinu domaćih tradicionalnih kolača, kao i ručno rađenih kapa, šalova, papa koje su spremale i radile vrijedne ruke grupe Dinamike žene pri udruženju PREC Živinice.

Osnaživanje žena iz ruralnog područja, kroz različite projekte je jedan od tri stuba Udruženja porodica PREC Živinice. Ostala dva stuba PREC-a su:

-Razvijanje obuka za odrasle iz oblasti poljoprivredne proizvodnje te prerade i zanimanja koja su potrebna ruralnim područjima.
-Razvijanje obuka omladinaca iz oblasti, zanatstva (građevine) i turizma, te grana potrebnih za razvoj ruralnog područja.

Očekujemo Vas, pridružite nam se u petak, 30.12.2016.godine od 11:00 do 14:00 sati./Jasmina Maslić/

Vaš komentar na članak: