U Živinicama je obilježen 18.maj, Dan oslobođenja općine 92.godine. Na današnji dan prije 24. godine teritoriju općine Živinice napustile su agresorske snage JNA, a živinički borci su organizovano stali u odbranu BiH. Tim povodom danas je u Živnicama održana svečana akademija, a u funkciju je pušten sat na Gradskom bulevaru.

U općini Živinice 18.maj se obilježava kao dan kada su 1992.godine nakon pregovora komande JNA i živiničkih vlasti, aerodrom u Dubravama napustili pripadnici bivše Jugoslavenske vojske. Tada su u Živinicama oformljene respektabilne vojne jedinice, zahvaljujući kojim je živinička općina ostala slobodna.U Živinicama je od prvih ratnih dana pa sve do danas postojao visok nivo tolerancije i suživota. Današnja vlast u Živinicama nastavlja u miru graditi i stvarati uslove za što bolji život građana.U povodu Dana oslobođenja Živinica održana je Svečana akademija na kojoj su prisutni govorili o značaju herojske borbe živiničkih boraca za odbranu BiH. Odata je počast svima koji su dali svoje živote za slobodu Živinica, a na Centralnom spomen obilježju je položeno cvijeće.

U povodu Dana oslobođenja općine predsjednik Skupštine TK, Senad Alić, načelnik općine Živinice, Asim Aljić i predsjedavajuća OV Živinice, Samra Omić – Zoletić na Gradskom bulevaru u Živinicama, koji je još u izgradnji, u funkciju su pustili Gradski sat./Dragana Bosankić/

Vaš komentar na članak: