Ženski odbojkaški klub Stars Živinice organizuje u nedjelju, 23.aprila, 1.Memorijalni tunir “Erna Šarić-Zenunović”, u spomen na svoju prerano preminulu sportašicu, trenericu i odbojkašicu.

Erna je svoj mladi život posvetila medicini i odbojkaškom sportu. Kada je riječ o ovom sportu, za žensku populaciju u Živinicama, pripadaju joj zasluge za postignute uspjehe. Prvo je igrala za ekipu Pink Point, a potom kao igračica i trenerica u ekipi Starsa. Jedan period, dok u gradu nije postojao klub, nastupala je za Bosnu iz Kalesije, gdje je takođa ostala zapamćena kao uspješna sportašica. Erna je bila i reprezentativka BiH u vrijeme dok je nastupala za Bosnu iz Kalesije.

Velike uspjehe kadetska ekipa Starsa postigla je na završnici prvenstva Federacije BiH, kada osvaja prvo mjesto, a zasluge i veliki udio u tom trijumfu ima i Erna, zajedno sa svojim suprugom Salemom.

Na memorijalu “Erna Šarić-Zenunović” nastupiće 6 ekipa: Igmnan Ilidža, Smeč Lukavac, Bosna Kalesija, Stars Živinice, Victory Novi Travnik i Prijedor iz Prijedora. Organizatori su obezbijedili prigodne i individualne nagrade po pozicijama, kao i posebnu nagradu “igračica koja najviše podsjeća na rahmetli Ernu Šarić -Zenunović.

Turnir se otvara u nedjelju, 23.aprila, u Gradskoj dvorani Živinice, sa početkom u 9 sati.

Vaš komentar na članak: