Juče je u prepunoj džamiji u Tupkoviću održana vjerska manifestacija pod nazivom “Večer Kur’ana”. Program je počeo nakon jacije-namaza, a prisutnima se prvo obratio domaćin hfz. Bajro ef. Delić, imam u džematu Tupković, koji se zahvalio na velikom odzivu i izrazio dobrodošlicu prisutnima. Program je vodio Ibro Ćasurović, mutevelija u džematu Tupković.
Hafiz Edin ef. Čaušević imao je čast da nastupi kao prvi učač. Edin je rodom iz Tupkovića, a trenutno radi kao imam u Medžlisu Islamske zajednice Zavidovići. Potom su nastupili, hfz. Edib Avdić, hfz. Ishak Efendić, hfz. Muamer Kadrić, hfz. Bajro Delić.

Osim učenja Kur’ana program je upotpunjen izvedbama ilahija od strane Omladinskog hora džemata Tupković.
Specijalni gost predavač, koji je na kraju programa održao poseban vaz bio je Aljo ef. Cikotić. Govoreći o Kur’anu, on je naglasio važnost druženja sa Kur’anom koji je lijek za tijelo i dušu. Također, govorio je i o važnosti obrazovanja i znanja u cjelini.

Večeri Kur’ana prisustvovali su i brojni imami sa područja MIZ-e Živinice, kao i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Živinice, gospodin Fehim Šljivić.

Na kraju prisutnima se ponovo obratio hafiz Bajro ef. Delić, koji nije krio radost i zadovoljstvo ovim skupom, s dovom Uzvišenom Allahu da obilato nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli i pomogli da se ova aktivnost uspješno realizira!/Ismet Korajac/

Vaš komentar na članak: