Danas je iz Sarajeva od centralne izborne komisije BiH stigao izborni materijal, glasački listići i ostalo što je potrebno, kako bi u nedjelju, 22.februara bilo sve spremno za prijevermene izbore za načelnika općine Živinice.

Općinska izborna komisija Živinice obavila je sve potrebne pripreme za predstojeće prijevremene izbore.O izbornom materijalu, odnosno glasačkim listićima i njihovoj distibuciji nešto više rekao nam je Hasan Ramić:

“Distribucija glasačkih listića obaviće se u subotu, po unaprijed utvrđenom rasporedu.Članove biračkih odora pozvali smo u veliku salu Općinskog vijeća pošto je ovdje toplije nego u BKC-u, tako da ćemo im dati posljednje upute, kako bi spremno dočekali 22.februara, dana kada ćemo glasati za novog načelnika općine Živinice. Još želim napomenuti da OIK Živinice obavještava sve učesnike u izbornom procesu da je biračko mjesto krug od 50 metara i taj prostor ne smije se povrijediti na dan izbora i ne smije biti nikakve agitacije za bilo koga.

Svi koji po prvi puta podnose zahtjev za vađenje lične karte poslije 02.02. 2015 na bm 079A066, kao i oni koji se ne nađu na izvodu biračkog spiska mogu glasati samo na biračkom mjestu 079A066 “000” “NNN” Živinice grad, prostor Mjesne zajednice Centar na Gradskom bulevaru”, reako je Ramić.

Na prijedlog grupe građana došlo je do promjena birčakog mjesta za Zeleniku, tako da nova lokacija biračkog mjesta 079A006 Zelenika je u JU Osnovna škola u Svojatu./Š.G./

Vaš komentar na članak: