Danas je u prostorijama Općinskog vijeća Živinice održana svečanost povodom odobrenih 4 projekta za mlade, ukupne vrijednosti 3155 KM. Omladinska banka Živinice primila je ukupno 9 projekata, a zeleno svjetlo za dodjelu sredstava neformalnim grupama mladih odobreno je za četiri lokalne zajednice.

Koordinator Omladinske banke za Živinice Sanela Karić rekla je na svečanosti povodom dodjele sredstava:

“Danas svečano potpisujemo ugovore o realizaciji 4 važna projekta, a riječ je o slijedećem; “Naš kutak za sportski trenutak za mlade MZ Oskova”, “Vratimo mladima ljepotu i tradicije kulture života za KUD Priluk”, “Košarkaški teren MT33” i “Dosta poplava” za momke iz D.Dubrava”. Ukupna vrijednost ovih projekata koje realizujemo u saradnji sa općinom Živinice iznosi 3155 KM”.

Općina Živinice, kao partner Omladinske banke, podržava projekte mladih, o čemu je govorio načelnik mr.Hasan Muratović:

“Zahvaljujući ovim “malim” pojektima mladi Žiivinica se sada nadmeću ko će pripremiti bolju ideju? Potpisivanje ugovora za 4 nova projketa veoma su korisni za mlade, jer oni time pokazuju koliko su krreativni i koliko učestvu u stvaranju boljeg života u svom okruženju!Tako vidimo da su u Priluku uočili da im za folklor nedostaje narodna nošnja Makedonije, kako bi poboljšali sadržaj svojih javnih nastupa, u Dubravama će čistiti korito rječice Ljepunice, kako bi spriječili dalje poplave, dok u će u “Oskovi” graditi sportski poligon i na kraju – košarkaški teren u Šerićima. U ovoj dosta sumornoj situaciji, aktivizam mladih djeluje kao osvježenje i poboljšanje sadržaja rada u tim dijelovima naše općine i odobrena sredstva su usmjerena u prave projekte”.

Predstavnici neformalnih grupa mladih potpisali su projekte i dobili sredstva koja će im pomoći da u što kraćem roku realizuju ono što su aplicirali kod Omladinske banke!/Š.G./

Vaš komentar na članak: