U sarajevskom Domu mladih u ponedjeljak je održana svečana ceremonija pod nazivom “Kreiramo Mozaik za sadašnju budućnost” na kojoj su promovisani rezultati programa “Omladinska banka” iz 2015. godine.
Na ceremoniji su dodijeljena priznanja najaktivnijim mladim ljudima, kao i općinama koje su značajno podržale program u ovoj godini, a proglašeni su i pobjednici sa “Demo Day I” – takmičenja za ulazak u “Mozaikov inkubator društvenih biznisa”.

Jedan veliki uspijeh ostvario je i naš sugrađanin, Denis Šišić sa svojim partnerom Nevresom Karićem.U Sarajevu je prije konferencije održan i “Demo Day I”, odnosno takmičenje za ulazak u “Mozaikov incubator društvenih biznisa”. Među 10 od 20 najboljih ekipa koje su dobile po 5 hiljada KM i koje će u naredna tri mjeseca razvijati prototipe za svoje poduzetničke ideje izabrana je i ekipa Denisa Šišića.

Na pitanje šta planira dalje, Denis je odgovorio:

“Sada imamo tri mjeseca da razvijemo prototip našeg biznisa, te da se izborimo među 5 najboljih, i na taj način osiguramo dodatnih 15 hiljada KM za pokretanja vlastite firme. S’obzirom da se radi o 10 najboljih omladinaca, probranih među 3000 mladih iz cijele BiH, moramo uložiti mnogo truda i rada da bi uspijeli, ali mi vjerujemo u nas i u našu ideju”.

Ideja ovih omladinaca je pokretanje firme koja će se baviti sjetvom nevenovog cvata i proizvodnjom organskih proizvoda od nevena.

Inače, korz program “Omladinska banka” u 2015. Godini, u 28 Općina/Opština u kojima se realizuje, podržano je 165 omladinskih projekat, od čega je 6 podržala Omladinska banka Živinice. Ove godine omladinci u Živinicama su utrošili najviše volonterskih sati na realizaciju svojih projekata od svih projekata podržanih od Omladinskih banaka u BiH./Press OB Živinice/

Vaš komentar na članak: