U organizaciji OO Naše stranke danas su održane protestne šetnje građana ulicama Živinica, od sjedišta ove političke partije ka Hipermarketu Aden i nazad, Ulicom oslobođenja, Prvom ulicom, te kraj glavne kapije Konjuha do spomen parka kraj zgrade općinske administracije.

Organizatori su zadovoljni organizacijom protestne šetnje, mada su očekivali veći broj građana.

“Mi smo ustvari “testirali” građansku zrelost, htijenja i odgovornosti za svoju i budućnost mladih naraštaja. Svojim dolaskom, odnosno porukom “ovako više ne može” okupljeni građani su potvrdili svoja nastojanja da se pokrenu ka boljem dešavanja u našoj lokalnoj zajednici. Oni koji nisu došli, svojom ustaljenom šutnjom, sigurno neće doprinijeti svom boljitku i boljitku mladih ostalih građana.Sve ono što je ispisano na našim parolama tokom protestne šetnje nastavićemo da se borimo svim demokratskim sredstvima.Činjenica je da nam je privreda uništena i da su radnici uništenih i opljačkanih preduzeća prepušteni sami sebi, da nam mladi i nezadovljni, a zaposleni, odlaze masovno van zemlje nikoga ne zabrinjava!Dokle će se vijećnici oglušivati na naše zahtjeve o smanjenju enormno visokih paušala, to kao i niz drugih pitanja koje smo istakli u našim zahtjevima neće ostati mrtvo slovo na papiru”, poručio je sa današnjeg okupljanja predsjednik OO Naše stranke Živinice Muradif Mujkanović.

Član OO Naše stranke Sead Mušić je, uprkos očekivanju većeg broja pristalica šetnje, zadovoljan današnjim porukama okupjenih građana:

“Ovo su protesti građana svih kategorija, bez obzira na vjeroispovjest. Bilo je tu i studenata, penzionera, nezaposlenih, bilo je starijih i mladih. Svaka im čast na iskazanoj građanskoj hrabrosti, svijesti i odgovornosti. Nadam se zato i hoću da vjerujem, bez obzira na odziv(cca 150 učesnika), da ovaj naš trud nije uzalud: DA JE OVIM PROTESTIMA ZAPALJENA BUKTINJA KOJA SE VIŠE NIKAD NEĆE UGASITI”.

Iz sjedišta ove političke partije saznajemo da će i ubuduće nastojati sličnim i drugim aktivnostima voditi demokratsku borbu za boljitak svih građana naše lokalne zajednice./Š.G./

Vaš komentar na članak: