OO SDA: Asocijacija žena -šetnjom uz srebreničke žrtve genocida

Članovi porodica žrtava, prijatelji, komšije, preživjeli Srebreničani, predstavnici vlasti, međunarodne zajednice, te brojni građani danas su položili cvijeće u Memorijalnom centru u Potočarima, odajući time počast svim žrtvama genocida.

Svi oni danas su na vječni počinak ispratili 35 žrtava genocida kojima je biti klanjana dženaza i čiji su posmrtni ostaci spušteni u kabure u “dolini bijelih nišana” u Potočarima.

Uporedo sa održavanjem dženaze u Potočarima Asocijacija žena OO SDA Živinice organizovala je šetnju ulicama grada pod nazivom “SREBRENICA-DA SE NE ZABORAVI”.

“Živinice su tih tužnih ratnih dana 1995.godine otvorile vrata preživjelim Srebreničanima koji su izbjegli pakao, a danas kada obilježavamo godišnjicu genocida, tog stravičnog zločina nad nedužnim civilima, želimo i na ovaj način podsjetiti da se Srebrenica nikada ne zaboravi”, saopšteno je iz Asocijacije žena OO SDA Živinice nakon današnje šetnje ulicama grada.

Danas su brojni Živiničani, njih preko 150, nakon Marša mira prisustvovali dženazi u Potočarima, a prigodan monolog održao je živinički glumac Elmir Krivalić.