OO SDA: Organizovan prijem povodom Bajrama

Općinski odbor SDA Živinice nastavlja lijepu tradiciju organizovanja “Bajramskog prijema”. Tako je bilo i danas, četvrtog dana Kurban bajrama. U prostorije ove političke partije okupilo se članstvo, predvođeno rukovodstvom.

Predsjednik OO SDA Živinice dr.Denijal Tulumović uputio čestitku povdom velikog praznika Kurban bajrama:

“Svim Živiničanima islamske vjeroispovijesti čestitam najveći praznik Bajram Šerif Mubarek Olsun. U organizaciji OO SDA Živinice okupili smo se da proslavimo ovaj veliki praznik, da jedni drugima uputimo čestitke u nadi da ćemo u narednom periodu svako na svom radnom mjesto doprinijeti daljem poboljšanju stanja u lokalnoj zajednici. Za nas je bitno da se ovako okupimo, da jedni drugima halalimo i oprostimo eventualne pogreške, te da u rahatluku proslavimo naš veliki praznik Bajram”.

Općinski vijećnik Esad Kitić je poručio da u ovo vrijeme međusobnog udaljavanja, ljudi trebaju učiniti korak više na zbližavanju, zajedničkom povezivanju i druženju, što je osnovna poruka Kurban Bajrama i organizovanih svečanosti tim povodom”, rekao je Esad Kitić.

Vrata SDA Živinice bila su danas otvorena za bajramska druženja, kako za članove SDA, tako i ostale građane, a na meniju su se našle tradicionalne poslastice, baklave, hurmašice, kafa i ostalo što ide uz ovakva druženja./Š.G./