OO SDA: Zajednički iftar na Gradskom bulevaru

Mjesec ramazan je mjesec Allahove milosti i posebne sreće i radosti svih muslimana, a zajednička iftarska druženja su dio ramazasnke tradicije.Večeras je, već poštujući tradiciju, OO SDA Živinice organizovala zajednički iftar na Gradskom bulevaru za preko 2 hiljade postača s područja općine i šire.

Svi oni učenjem fatihe odali su počast palim šehidima odbrambeno oslobodilačkog rata i prvom predsjedniku BiH Aliji Izetbegoviću.

Predsjednik OO SDA Živinice dr.Denijal Tulumović se prvi obratio prisutnima i poželio im sretne ramazanske dane, te rekao da je ovo lijepa tradicija koja se održava osmi puta.

Večeras su gosti na zajedničkom iftaru bili potpredsjednici SDA BiH Šefik Džaferović i Safet Softić, te premijer u Vladi FBiH Fadil Novalić, predsjednik Povjrenstva SDA TK Amir Fazlić i drugi visoki gosti.

Potpredsjednik SDA BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka na narednim općim izborima Šefik Džaferović je rekao:

“Drago mi je da OO SDA Živinice organizuje ovako veliki iftar i to je jedna lijepa tradicija.Svim muslimanima Živinica čestitam ramazanske dane, da istraju i dočekaju praznik Bajram u radosti i sreći.Ovo je važan događaj za BiH, to je bogatstvo u različitosti naše države, gdje želimo jednaka prava svim građanima koji žive na tlu Bosne i Hercegovine.SDA Živinica je stabilna politička partijabi to najbolje pokazuje večerašnji iftar, koji je okupio hiljade postača”, rekao je Džaferović.

Potom se okupljenim građanima na zajedničkom iftaru obratio poslanik u Skupštini TK Meamer Zukić, koji je učio Kuran:”Bog je milostiv i nad svakim je čovjekom-neko uvijek bdije i nikada nismo sami”!

Večeras je na pozornici Gradskog bulevara okupljene građane na zajedničkom iftaru uveseljavao hor djevojaka “Nuru-l-islam” iz Šerića, koji se predsatvio uspjelim interpretacijama ilahija./Š.G./