OO SDP: Uspjela organizacija božićnog prijema

Socijaldemokratska partija BiH, Općinska organizacija Živinice, je u povodu katoličkog Božića upriličila tradicionalni Božićni prijem.Na prijemu se odazvao veliki broj članova i simpatizera ove političke partije, ali i drugi građani Živinica.

Ovo je blagdan mira i dobra -poručila je predsjednica OO SDP Živincie Amila Hodžić i uputila je čestitke građanima katoličke vjeroispovijesti:

“To je praznik koji kršćanske vjernike, ali i sve ljude dobre volje, nadahnjuje da čine dobro i da budući dani budu prožeti s više ljudskosti, međusobnog poštovanja i svima potrebnog blagostanja.SDP tradicionalno organizuje božićne prijeme i oduševljena sam velikim brojem naših sugrađana koji su bili na prijemu. Mi tu tradiciju slavimo i njegujemo, takođe slavimo i druge blagdane, kao što su pravoslavni Božić, bajrami i druge svetkovine.

Ovim putem svim građanima katoličke vjeroispovijesti čestitam blagdan-čestit Božić sa željom da ga provedu u krugu obitelji i svojih porodica, susjeda i prijatelja”, rekla je na prijemu predsjednica OO SDP Živinice Amila Hodžić.

U ime predstavnika građana koji slave blagdan Božić prisutnima se obratio Zdenko Tadić-predsjednik Organizacionog odbora za prijem i tom prilikom se zahvalio SDP-u na doprinesu u obilježavanju ovog velikog praznika, kao i svim građanima koji su došli da zajedno obilježe blagdan Božić. Na trpezi su se našla mnoga tradicionalna jela i slatkiši, a nije nedostajalo i raznih napitaka, tako da je prijem prošao u najbojoj organizaciji./Š.G./