OO SDP: Prijem povodom pravoslavnog Božića

Općinska organizacija SDP Živinice je povodom pravoslavnog Božića organizovala tradicionalni prijem.Na prijemu se odazvao veliki broj članova i simpatizera ove političke partije, ali i drugi građani Živinica.

Predsjednica OO SDP Živinice Amila Hodžić je uputila čestitke građanima pravoslavne vjeroispovijesti:

“SDP tradicionalno organizuje prijeme povodom blagdana, pa je tako bilo i ovoga puta u povodu pravoslavnog Božića. Danas nam se na prijem odazvao veliki broj sugrađana, kako pravoslavne, tako i ostalih vjerispovijesti, što je još jedan dokaz da je naša politička partija multietnička i da okuplja sve ljude dobre volje. Svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam blagdan Božić sa željom da ga provedu u krugu obitelji, susjeda i prijatelja”, rekla je na prijemu predsjednica OO SDP Živinice Amila Hodžić.

U ime predstavnika građana koji slave Božić prisutnima se obratio Tihomir Vasić-predsjednik Organizacionog odbora OO SDP Živinice za prijem i tom prilikom se zahvalio organizatorima današnjeg skupa:

“Prijem smo organizovali u saradnji sa SGV pokret za ravnopravnost. SDP redovno organizje prijeme povodom svih blagdana, što nas posebno raduje da se ova lijepa tradicija nastavlja.Odziv građana je nadmašio naša očekivanja, što potvrđuje da je to blagdan sa osnovnom porukom mira kod sebe, u porodici, pa onda i okruženju”.

Povodom pravoslavnog blagdana Božića jednom broju sugrađana u stanju socijalne potrebe uručeni su paketi namirnica, kako bi im olakšali proslavu ovog velikog praznika.

I današnji prijem protekao je u druženju i konzumiranju raznih jela i slatkiši, tako da je prijem prošao u srdačnoj i nadasve lijepoj atmosferi./Š.G./