Oriflame: Održana Akademija o njezi kože

 

Naša koža je izložena raznim uticajima, a kako usporiti starenje saznajemo na danas održanoj Akademiji viskokvalitetne njege lica, u organizaciji Amara Kahrimana i Enese Mešić Sarajlić  sa  direktoricom Oriflame mreže Nedžle Maktouf Kahriman iz Sarajeva. Domaćin promocije bila je menadžerica Enesa Mešić Sarajlić, koja je za postignute rezultate danas nagrađena.

“Oriflame – poznati svjetski brend, koji je tokom 50 godina postojanja uvijek posvećeni tome da inspiriše druge i da im pružimo priliku da ostvare svoje snove kroz našu jedinstvenu poslovnu priliku. Vaši snovi – naša inspiracija je utjelovljenje posvećenosti klijentima i konsultantima, čiji snovi igraju veliku.U svijetu sveke godine imamo oko 2 miliona novih članova, što najbolje govori od kolike je važnosti koristiti Oriflame proizvode za podmalđivanje”, kaže nam menadžerica Enesa Mešić Sarajlić.

Oriflame vip tim sačinjavaju direktorica Nedžla Maktouf Kahriman, Amar Kahriman i Enesa Mešić Sarajlić, a ispred komisije Denis Dedić. Već   dvije godine to je najbolji tim ove kategorije u BiH i Oriflame je sigurno ponosan na njihov rad.

Prisutni na Akademiji su upoznati sa brendom preparata Oriflame NovAge sa biljniom matičnom ćelijom. U nastavku za naš portal direktorica Oriflam mreže za BiH Nedžla Maktouf Kahriman je podijelila informacije -kako njegovati kožu?

Šta trebate znati o njezi kože lica?

“Imate 20, 30, 40, 50, 60 godina i niste niti jedan dan u vašem životu pravilno njegovali kožu? Nikad nije kasno.

Na startu morate znati da rezultate ne možete dobiti “preko noći”, potrebno je vremena da se te desetine godina zanemarivana ili neadekvatne njege prevaziđu, da se vaša koža hidrira, regeneriše i postane svježa, zdrava i prozračna.

ODGOVOR NA: “IDEM JA KOD KOZMETIČARKE SVAKI MJESEC”

Odlazak kod kozmetičara je pravi izazov. Pronaći “dobrog kozmetičara” među masom novonastalih profesionalaca je teško, što mogu svi potvrditi koji su bili na tom putu.

Odlazak kod pravog profesionalca itekako je preporučljiv ali kao DODATNA NJEGA. Ne čistiti i hraniti kožu 30 dana, dopuštati svim nečistoćama da se zadržavaju i otići jednom mjesećno čak i kod najvećeg profesionalca NIJE RJEŠENJE

Zamislite da idete na dubinsko čišćenje ruku jednom mjesečno i da ih ne perete nikako i ne “održavate“ od tretmana do trermana, da li je to dovoljno?

“KREMA KOJA JE NE RADI – NE VALJA”

Došli ste do nekoga ko vam će vam dati dobar savjet. Krenete sa pravilnom rutinom i imate reakciju blagog crvenila, zatezanja, peckanja,… TO JE NORMALNO. U većini slučajeva kada započnete sa nečim dobrim a prethodno niste pravilno njegovali lice IMATE REAKCIJU do 15 dana najkasnije. Ovo na startu zna biti šok i prva prepreka nakon čega osobe koje ne potraže ponovni savjet i odustanu. Ne radite to. Budite istrajni.

“OČEKUJEMO NEMOGUĆE”

Niti jedna krema na svijetu ne može vratiti vašu kožu kao od majke da ste rođeni. Za mnoge stvari u životu nema povratka.

No, bitno je biti svjestan toga i realan. Ne znači da ne pomaže niti da vam neće popraviti opštu sliku lica. Ali da ćete izgledati kao novorođenče, nećete!

“RJEŠAVAJMO UZROK, A NE POSLJEDICU – ZABORAVITE KOLAGENSKE KREME”

Kada je u pitanju određeni problem, bore, pad tonusa, bubuljice, suha koža najprije je potrebno da se odredi UZROK nastanka problema. To je razlog zašto NEĆU da radim preporuku preko interneta, tj. dok ne vidim klijenta i obavim razgovor. Samo ovakvim pristupom mogu da garantujem za preporuku.

Kada je anti-aging u pitanju, često dame daju mnogo novca na skupocijene kolagenske kreme koje zaista daju rezultate ALI SAMO DOK IH KORISTITE. Po prestanku korištenja istih, dobijete ogroman kontraefekt sa povećanim borama, padom tonusa i svim ostalim parametrima starenja kože. Jer ukinuli su kolagen vašim ćelijama, više ga nemaju. Normalno je da se tako ponašaju.

“KREMA DJELUJE SAMO NA POVRŠINSKI SLOJ KOŽE”

Krema nije hirurški nož, djeluje sporo i samo na prvi sloj kože. Ukoliko imate problem “iznutra“ i tu imam rješenje ali sama krema vam NE MOŽE pomoći.

“MOLIM VAS NE TJERAJTE ME DA BIRAM IZMEĐU ČISTOĆE I ZAŠTITE/REVITALIZACIJE”

Uzeti “dobru kremu” NIJE DOVOLJNO. Vrlo često me klijenti pitaju, daj mi neku kremu. I ja im na to odgovorim: “Molim vas, nemojte me tjerati da biram između čišćenja kože i zaštite/revitalizacije”. Zašto?

Ne možete nanijeti kremu na nečistu kožu. Potrebno je koristiti dnevnu rutinu njege kože lica sa sve četiri tačke koje je podrazumijevaju. SVAKODNEVNO. UJUTRO I UVEČER./Nedžla Maktouf-Kahriman-nezavisna Oriflame direktorica/