Danas je u OŠ Bašigovci održano opštinsko takmičenje iz Projekta Građanin/Ja Građanin na kome su učešće uzele osnovne škole sa naše opštine.Takmičenje je proglasio otvorenim savjetnik iz Pedagoškog zavoda TK gospodin Izet Numanović.

Takmičenje je prošlo fer i korektno, a pokazana znanja učenika najbolje govore koliko se marljivo radilo u proteklom periodu, kako od strane učenika, tako i njihovih nastavnika.

Najuspješnija ekipa na današnjem Općinskom takmičenju je JU Druga osnovna škola Živinice, koja je zauzela prvo mjesto sa temom “Klupe skamije uzrok deformiteta kičme učenika.Profesorica Aida Hodžić uložila je mnogo znanja, strpljenja i rada sa svojom ekipom, a o postignutom uspjehu kaže:

“Drago mi je da su učenici i ovoga puta opravdali moje povjerenje, te pokazali mnogo znanja i kreativnosti prilikom promocije svoje teme. Proteklih desetak godina uvijek smo među vodećim ekipama naše općine i TK”, istakla je profesorica Aida, nakon što su njeni učenici ponovo bili najbolji.

Drugo mjesto je pripalo JU OŠ Bašigovci sa temom “Zagađenost voda u BiH” i treće mjesto je zauzela takmičarska ekipa JU OŠ Dubrave, koja se predstavila temom “Hrana ili otrov”.

Pobjednici će predstavljati našu općinu na kantonalnom takmičenju koje će se održati 24. i 25.aprila u JU Druga osnovna škola Srebrenik./Š.G./

Vaš komentar na članak: