Danas u 11,30 sati, ispred JU Druga osnovna škola Živinice, organizovan je ispraćaj učenika na 21-dnevni odmor u Holandiju. Prije toga učenici Osnovne škole Gračanica takođe su ispraćeni ispred svoje škole. Autobus holandskih registracija krenuo je sa mladim putnicima, kojima je ovo prvi puta da idu daleko od svojih kuća.

“Odmor u holandiji se organizuje u saradnji sa Fondacijom Hastor i Kinderhulp Bosnie i ovo je pravi doživljaj za naše učenike. Oni će potpuno besplatno boraviti kod svojih vršnjaka u Holandiji i biće im organizovan sadržajan boravak, počev od posjeta zabavnim parkovima, zoološkim vrtovima i mnogim zanimljivostima u ovo zemlji. Organizatori puta ne dozvoljavaju da djeca bilo šta nose, pa čak i hranu ili novce, jer će sve to dobiti i ništa im neće nedostajati”, rekao nam je direktor Druge OŠ Rasim Muratović.

Pošto je mnogima ovo prvi rastanak od roditelja, obostrano smo primjetili suze u očima, kako roditelja tako i djece, ali sve će se to zaboravit tokom dugog 20 – satnog putovanja autobusom do ove prijateljske zemlje. /Š.G./

Vaš komentar na članak: