OŠ Gračanica: Svečano obilježen Dan škole

Svečanim programom i raznovrsnim sadržajima, danas je u prostorijama OŠ „Gračanica“ obilježen Dan škole.Nakon uvodnog programa, prisutnima se prvo obratila direktorica škole, gospođa Medisa Muhić.
Direktorica je uputila srdačnu dobrodošlicu prisutnima u fiskulturnoj sali i uz prigodan govor predstavila dosadašnje i buduće aktivnosti ove škole. Istakla je i da ova škola bilježi mnogo uspjeha na školskim, općinskim i kantonalnim takmičenjima.

U ime općinskog načelnika prisutnima se obratio Fahrudin Fehrić, šef službe za lokalni ekonomski razvoj.

Učenici su, zajedno sa učiteljima, nastavnicima i mentorima pripremili prigodan kulturno- zabavni progam. Pokazali su da su odlični glumci, recitatori, plesači, pjevači, zabavljači i voditelji. Učenici i nastavnici ove škole su pokazali vrhunsku profesionalnost i predstavili postignuća svog rada i truda u prepunoj sali ispunjenoj roditeljima, eminentnim i dragim gostima. Prisutni su bili predstavnici političkog, vjerskog i kulturnog života općine Živinice. Svoj rad je kroz različite prezentacije predstavilo nekoliko sekcija koje djeluju u ovoj školi, a učenici su pokazali svoje muzičko-scensko i glumačko umijeće.

Tradicionalno svake godine se organizuje i malonogometni turnir na kojem igraju učenici završnih razreda područnih škola, Tupković i Svojat, kao i centralne škole Gračanica. Ove godine turnir su osvojili učenici Područne škole Tupković!/Ismet Korajac/