Udruženje Otvoreno srce „Puma“ Tuzla i ove je godine novogodišnjim paketićima obradovalo mališane, djecu sa posebnim potrebama iz nekoliko organizacija.

Paketići su uručeni mališanima iz Udruženja Majki hendikepirane djece TK, JU „Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju“ Tuzla, Centra „Vrati mi osmjeh“ Ljubače i „Uradiol“ TK. Podijeljeno je oko 400 paketića koji su osim znaka pažnje i četitka za predstojeću Novu godinu, kaže nam predsjednik Udruženja Otvoreno srce „Puma“ Fahrudim Mehinović, udruženja koje posebno vodi računa o djeci sa smetnjama u razvoju kojoj je ovakav vid pažnje itekako potreban.

„Paketići nisu samo igračke i slatkiši, to je naš vid pažnje i čestitka za Novu godinu, svoj djeci Tuzle, TK, BiH i cijeloga svijeta. Naše Udruženje tokom cijele godine vodi aktivnosti na prikupljanju sredstava za djecu sa posebnim potrebama, smetnjama u razvoju, oboljenjima, invaliditetom a kojoj je pomoć potrebna. Ovo je i svojevrstan završetak naših aktivnosti za jednu i početak aktivnosti za narednu godinu. Našim najmlađima želimo sve najljepše u Novoj godini, želimo da imaju sretno i bezbrižno djetinjstvo jer ona to zasužuju, a na nama starijim je da to njima omogućimo. Ako svatko od nas da svoj doprinos, mi to možemo i postići“ – kazao je Mehinović./M.Č./

Vaš komentar na članak: